Workshops

Tijdens SUSE 2023 volg je twee workshops. Je kan kiezen uit zeven workshops die ingaan op verschillende aspecten op het (bijna) studeren. Hieronder vind je de workshops met een beschrijving wat je tijdens de workshop gaat doen of wat je ervan kan leren. Staan er leuke workshops tussen? Meld je dan aan via hier.


Studentenleven, meer dan alleen studeren

Het studentenleven is meer dan het volgen van je studie alleen. Samen met studiegenoten en/of vrienden op pad, naar een festival in je studentenstad of met collega’s van je bijbaantje nog even een drankje in de kroeg na een werkdag. Iedereen wil weleens ontladen van alle verplichtingen die een studie met zich meebrengt, maar hoe doe je dit wanneer je studeert met een visuele beperking? In deze workshop gaan wij met jou kijken naar mogelijkheden om jouw behoeften en wensen van een sociaal studentenleven te kunnen realiseren. Hierbij ontdekken wij op een laagdrempelige manier samen naar wat er wel kan en op welke manier jij je in kan zetten op jouw onderwijsinstelling of in jouw studentenstad.

Van studie naar baan, hoe pak ik dat aan?

Ben jij bijna klaar met jouw studie of moet jij veel stages lopen bij organisaties of bedrijven? Wil je graag weten hoe het werkende leven eraan toe gaat in combinatie met jouw visuele beperking? En hoe je nou op de beste manier kunt gaan solliciteren? In deze workshop komen er goede tips en oefeningen aan bod die jou gaan helpen met je sollicitaties naar je volgende baan/stage.

Bouwen op je zelfvertrouwen

In deze workshop kom je meer te weten over het hebben van de regie en autonomie in je eigen leven op het gebied van studie en werk. Je krijgt ook praktische handvatten hoe je dit kunt bereiken en hoe je bijvoorbeeld zorgt voor meer zelfvertrouwen. Ook zal aandacht worden besteed aan de manier waarop je hierbij je doelen en gewenste veranderingen voor elkaar kunt krijgen.

UWV, hoe kom je daar in je studententijd verder mee?

In deze workshop willen we je meenemen in de wereld van voorzieningen. We gaan het hebben over allerlei soorten regelingen/voorzieningen, denk hierbij aan: het aanvragen van hulpmiddelen, taxivervoer, uitkeringen, speciale toeslagen voor studenten en ga zo maar door. Ook als je op stage of aan het werk gaat, moet je misschien de nodige dingen regelen. Wil je weten welke mogelijkheden er allemaal zijn en hoe je het kan aanpakken? Kom dan naar deze workshop!

Waar begin je aan bij uit huis gaan?

Denk jij erover na misschien op jezelf te gaan wonen en wil je weten wat er bij komt kijken en wat de mogelijkheden zijn. De workshop zal ingaan op woningen zowel met als zonder begeleiding. Hierbij is er een mix van verhalen uit de praktijk, persoonlijke ervaringen en uiteraard jouw vragen. 

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: